Юлія Тимошенко: Заява голови НБУ про відставку – це втеча від відповідальності

Голова НБУ має відповісти перед законом за руйнацію банківської системи та знецінення гривні, а заява Валерії Гонтаревої про відставку – це її спроба уникнути відповідальності.

Про це Юлія Тимошенко заявила журналістам на брифінгу у ВРУ, коментуючи інформацію щодо відставки керівника НБУ Валерії Гонтаревої.

«Відставка пані Гонтаревої – це не просто заява, це її втеча від відповідальності. Це її спроба виїхати за кордон і десь прилаштуватися в тих структурах, які використовували її, коли вона руйнувала українську державу, знищувала українську банківську систему, коли вона давала преференції російським банкам в Україні. Сьогодні Гонтарева хоче втекти кудись працювати за кордон», – наголосила лідер «Батьківщини».

Політик нагадала, що партія були проти призначення Валерії Гонтаревої на посаду. Окрім цього, як відомо, фракція «Батьківщина» підготувала проект постанови про відставку голови Нацбанку, а керівництво парламенту навіть не поставило це питання на розгляд.

«Ми вимагаємо, щоб вона не просто пішла з посади, а щоб був ухвалений наш проект постанови №5477 про створення тимчасової слідчої комісії з дослідження корупційної діяльності Гонтаревої. Щоб керівник НБУ не просто пішла, а відповідала за руйнацію України через фінансову політику, курс гривні,  ліквідацію українських банків і через все зло, яке вона зробила для України»,- констатувала Юлія Тимошенко.

Окрім цього, лідер фракції обурена тим, що проект постанови «Батьківщини» щодо звільнення Володимира Гройсмана з посади прем’єр-міністра керівництво парламенту протизаконно не реєструє. А в Верховну Раду, за словами Тимошенко, «закинутий звіт уряду Гройсмана з рапортом про блискучу роботу, хоча ситуація в країні є протилежною».

«Не треба читати звіти – треба просто подивитися на те, як живуть українці. За останній рік, як мінімум, удвічі збільшені ціни на газ, на тепло, а інфляція досягла екстремальних масштабів. Плюс корупція, яку він «кришує» і про що знають усі в парламенті»,- зазначила народний депутат.

З огляду на це, Юлія Тимошенко переконана: «Після відставки Гонтаревої також мають відбутися і відставка Гройсмана, й усього уряду та їхнього головного керівника – Президента України, адже Україна не зможе нормально жити поки вони очолюють країну»