Юлія Тимошенко: Жодних компромісів із ворогом у питанні завершення війни

Нова влада не піде на жодні компроміси із Кремлем, які дозволять завершити війну за рахунок інтересів України.

Про це Юлія Тимошенко заявила під час виступу на 3-му Українському ланчі в Мюнхені, який відбувся в межах Мюнхенської безпекової конференції, де обговорювалася тема «Україна 2019 – вибір майбутнього».

«Будьте певні, що наша команда буде жорстко боронити Україну. Жодні компроміси, які б, не дай Боже, торкнулися інтересів України, не будуть впроваджені. Зокрема, що стосується завершення війни», – наголосила лідер «Батьківщини».

Юлія Тимошенко нагадала про те, що «проти жодної людини в корумпованому оточенні президента не були введені санкції Кремля», під які потрапила вона та всі члени її фракції. Політик обурилась тим, що війна з Росією, якою президент Порошенко прикриває свої економічні провали, не заважає йому заробляти на торгівлі із ворогом.

«Заяви президента не співпадають з тим, що він говорить. Гадаю, що найближчим часом будуть документальні докази бізнес-співпраці Порошенка й Медведчука і того, що вони заробляють великі гроші. І всі політики знають про це, більшість експертів за межами країни знають про це. І я хотіла б наголосити: вся  наша команда і наші друзі не дотримуються подвійних стандартів і називають речі своїми іменами. Якщо сьогодні чинний президент веде величезний бізнес з Медведчуком, який зустрічається з Путіним, це означає, що вони співпрацюють», – наголосила Голова партії.

Під час свого виступу вона констатувала, що 144 реформи, про які звітує чинна українська влада, призвели лише до зубожіння народу: у порівнянні з 2013 роком, обсяг ВВП, зарплати та пенсії в Україні зменшилися в 1,4 раза у доларову обчисленні. Хоча саме економічне процвітання України мало б стати додатковою зброєю в боротьбі з російським агресором. Забезпечити його дозволить ухвалення Нової Конституції та втілення Нового економічного курсу.

«Наша команда переконана в тому, що за декілька років правильної економічної  політики, правильної системи влади, що може забезпечити Нова Конституція, ми зможемо поставити Україну на тверді ноги. Одна зі складових перемоги  України у війні з країною-агресором – це показати нашу країну сильну, економічно стабільну, яка процвітає і де хочуть жити люди. Додатково до наших оборонних та безпекових можливостей. Це буде та унікальна зброя, зокрема сила, яка допоможе», –  підсумувала Юлія Тимошенко.

Нагадаємо, в Українському ланчі взяли участь Президент Естонії Керсті Кальюлайд (Kersti Kaljulaid), Міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд (Chrystia Freeland) Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер тощо.

На заході також виступив командувач армією США в Європі (2014-2017) Бен Ходжес, а  модерував дискусію Стівен Сакур, ведучий програми «HARD Talk» на BBC World News.