Юлія Тимошенко: Журналістика й сьогодні – це поклик душі, образ життя і характер

Професія журналіста сьогодні – це праця людей, які вміють працювати з інформацією, вміють критично мислити, впливати на глобальні процеси через висловлення власної точки зору. Ці якості роблять справжнього журналіста великою цінністю сучасного модернового суспільства.

Таку думку Юлія Тимошенко висловила на своїй сторінці у Facebook, вітаючи журналістів з професійним святом.

Як зауважила лідер «Батьківщини», в умовах миттєвого доступу будь-якої людини до будь-якої інформації та будь-якого обсягу знань, професія журналіста стала іншою. Раніше інструментами журналіста були перо, друкарська машинка, диктофон, камера, а тепер – соцмережі, пояснила Голова партії.

«Раніше, щоб отримати фах журналіста, треба було багато читати, писати гарні твори у школі, надсилати статті до газет і журналів, складати важкі іспити до університету, п’ять років вчитися, здобувати досвід, стажуватися. Сьогодні, аби називати себе журналістом, варто завести акаунт в ФБ і написати все, що ти думаєш про перспективи вирішення сирійського конфлікту, актуальність глютенової алергії у світі чи шанси партії «Вулик і глечик» на виборах до районної ради», – зазначила вона.

На думку Юлії Тимошенко, добре, що всі ми сьогодні трохи журналісти, блогери, дописувачі, експерти і репортери, адже «це викликає почуття співпричетності до історії і робить людину більш відповідальною перед суспільством, бодай теоретично».

«І попри все, у журналісти й досі йдуть великі, щирі і благородні серця та душі. На правді великих статків не заробиш, а скоріше – навпаки. Журналістика й сьогодні – це, передусім, поклик душі, образ життя і характер! Дякую всім причетним! Дякую за вашу роботу», – підсумувала лідер «Батьківщини».