Юлія Тимошенко зустрілася з послами країн ЄС

У середу, 27 червня, Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко провела зустріч із послами країн Європейського Союзу та головою представництва Європейського Союзу в Україні Х’юґом Мінґареллі.

Під час зустрічі, яка відбулася на запрошення послів ЄС, сторони обговорили політичну та соціально-економічну ситуацію в нашій державі та питання співробітництва між Україною та ЄС.

Юлія Тимошенко наголосила, що проблеми, які зараз переживає наша держава, є наслідком слабкого управління, нефункціонування державних інституцій, корупції та дублювання багатьох владних функцій.

Вона також поінформувала послів  про нову ініціативу партії «Батьківщина»  розробити стратегічну програму «Новий курс України» спільно з експертами, фахівцями, відповідальними лідерами, представниками громадянського суспільства та бізнесу. Юлія Тимошенко презентувала своє бачення концепції нової Конституції, яку можуть ухвалити на референдумі після президентських виборів.

«Усі політичні сили перед початком виборчої кампанії в Україні мають презентувати суспільству детальний покроковий план дій, який вони планують реалізовувати після виборів. «Батьківщина» запропонувала спільними зусиллями відкрито і публічно розробити стратегічний план розвитку нашої держави «Новий курс України». Тільки так ми зможемо подолати кризу та побудувати процвітаючу державу», – сказала політик.

Йшлося також про ситуацію на Сході нашої держави та питання, пов’язані з анексією Криму.

У зв’язку з цим Юлія Тимошенко подякувала ЄС за підтримку та наголосила на необхідності продовжувати політику санкцій проти країни-агресора Росії до встановлення миру в Україні та повернення окупованого Донбасу і анексованого Криму нашій державі.

У зустрічі також брав участь заступник Голови партії «Батьківщина», голова Комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря.