Юлія Тимошенко зустрілася зі спеціальним представником Держдепу США

Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко провела зустріч зі спеціальним представником Державного департаменту США з питань України Куртом Волкером.

Сторони обговорили ситуацію в Україні, зокрема військову агресію Росії на Сході нашої держави, можливі шляхи закінчення війни та досягнення стійкого миру на Донбасі та питання двостороннього співробітництва між США та Україною.

Юлія Тимошенко подякувала Сполученим Штатам за допомогу нашій державі та наголосила, що потрібно активізувати зусилля демократичного світу задля якнайшвидшого вирішення конфлікту на Донбасі.

«Зараз не можна втрачати час. На Донбасі вже відбувається інституалізація незаконних окупаційних угруповань. Це все далі і далі віддаляє нас від встановлення миру», – сказала вона.

Окрім того, лідер «Батьківщини» вкотре наголосила на важливості збереження політики санкцій проти Росії до припинення війни на Донбасі та повернення Криму Україні.

Зі свого боку Курт Волкер запевнив у підтримці суверенітету та незалежності нашої держави і підтвердив, що США і надалі докладатимуть зусиль для відновлення територіальної цілісності України та встановлення миру на Сході держави.

Він також зауважив, що місцеві вибори, анонсовані самопроголошеними «ДНР» та «ЛНР» восени цього року, є абсолютно нелегітимними та порушують логіку мінського процесу.

У зустрічі, яка відбулася в рамках участі Юлії Тимошенко у 15-тій щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії, також брали участь заступник Голови партії «Батьківщина», голова Комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря та Посол США в Україні Марі Йованович.

Нагадаємо, що 15-та щорічна зустріч Ялтинської Європейської Стратегії (YES) «Майбутнє покоління всього» проходить у Києві 13-15 вересня 2018 року. У зустрічі беруть участь понад 400 провідних політиків, дипломатів, бізнесменів, громадських активістів та експертів із 28 країн.

Дискусії фокусуватимуться на майбутньому – на вирішальних змінах, які матимуть значний вплив на всі аспекти життя. Особливу увагу буде приділено наслідкам новітніх загроз для України. Також у фокусі – виклики, із якими стикається Україна на шляху свого розвитку, зокрема обговорення торкнуться майбутніх президентських та парламентських виборів.