Юлія Тимошенко зустрілася зі Спеціальним представником Держдепу США

У рамках робочого візиту до США Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко провела зустріч зі Спеціальним представником Державного департаменту США з питань України Куртом Волкером.

Сторони обговорили стан і перспективи врегулювання конфлікту на Сході України, можливості і модальності запровадження миротворчої місії ООН на Донбасі та питання двостороннього співробітництва між США та Україною.

У зв’язку з цим Курт Волкер поінформував Юлію Тимошенко про результати останньої зустрічі з помічником президента Росії Владиславом Сурковим.

Окремо лідер «Батьківщини» та Спеціальний представник Держдепу США зупинились на внутрішньополітичній та економічний ситуації в Україні та на її впливі на перспективу досягнення стійкого миру на Донбасі.

Окрім того, сторони наголосили на необхідності досягнення конкретних результатів роботи антикорупційних інституцій в Україні, поваги до верховенства права і дотримання демократичного політичного процесу в контексті наступних президентських і парламентських виборів, створення належного інвестиційного клімату задля залучення стратегічних прямих іноземних інвестицій.

Юлія Тимошенко та Курт Волкер домовились продовжити практику регулярних двосторонніх  зустрічей задля взаємного інформування та обміну думками.

У зустрічі також брав участь заступник Голови партії «Батьківщина», голова Комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря.

Нагадаємо, делегація «Батьківщини» на чолі з лідером партії Юлією Тимошенко перебуває у Сполучених Штатах Америки з метою участі у заходах за програмою Національного молитовного сніданку, а також проведення низки робочих заходів.