Южноукраїнські «батьківщинівці» допомагають у вирішенні проблемних питань освітян

В Южноукраїнську (Миколаївська область) відбулася робоча зустріч колегії працівників освіти з депутатом міської ради від «Батьківщини» Сергієм Горностаєм.

Як повідомляє прес-служба Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина», в заході взяли участь керівники шкільних та дошкільних навчальних закладів Южноукраїнська, начальник управління освіти Юрій Сінчук, представники профспілкових комітетів.

Під час зустрічі були обговорені проблеми як місцевого, так і державного рівнів. Перед присутніми виступив заступник голови бюджетної комісії, представник фракції «Батьківщина» Сергій Горностай. «На сферу освіти, — зазначив він, — припадає значна частина місцевого бюджету. Але рівень матеріально-технічної бази повинен зростати відповідно до надходжень у міську казну. На сьогоднішній день вже додатково виділено на освіту близько 6 мільйонів гривень, і ця цифра не остаточна. Моє завдання, як депутата, — з перших вуст почути про проблеми, систематизувати їх, намітити шляхи для їх вирішення».

Сергій Горностай розповів про ситуацію з бюджетом міста, поділився планами і запропонував наступний, 2017 рік зробити роком освіти. «У зв’язку з нововведеннями в законодавстві, — продовжив депутат, — міській бюджет на сьогоднішній день за рахунок перевиконання отримав додатково понад 30 мільйонів, і це без врахування останнього кварталу, в якому, за попередніми підрахунками міська скарбниця поповниться ще приблизно на 20 мільйонів. Кошти на капітальні ремонти до кінця року освоїти не вдасться, оскільки тендерні процедури не дозволяють це зробити в обмежений період. Тому, у депутатів від «Батьківщини» є пропозиція, — частину невикористаних коштів освоїти наступного року. Для того щоби провести ремонти покрівель, замінити вікна, встановити кабінки в санітарних вузлах шкіл та виконати інші види робіт. При такому підході наступний бюджетний рік можна зробити роком освіти».

Обговорили учасники зустрічі й питання застосування в закладах освіти енергозберігаючих технологій. З’ясувалося, що близько 20 мільйонів гривень в бюджеті міста є. Їх цілком достатньо, аби замінити в школах та дитячих садках дерев’яні вікна на склопакети, що призведе до значної економії бюджетних коштів.

У результаті робочої зустрічі, педагоги прийняли резолюцію, в якій було окреслено перелік проблемних питань у сфері освіти Южноукраїнська, а так само ряд питань, що стосується рівня Верховної Ради України. Дану резолюцію педагогічна колегія передала депутату для врахування в подальшій роботі при здійсненні депутатських повноважень. Депутат Южноукраїнської міськради Сергій Горностай подякував педагогам за плідну роботу і запевнив, що докладе максимум зусиль для досягнення позитивних результатів.

yuzh_osvita3yuzh_osvita2yuzh_osvita1