Южноукраїнські «батьківщинівці» вийшли на мітинг на підтримку блокади на Сході

В Южноукраїнську Миколаївської області під стінами будівлі місцевого відділу СБУ відбулася акція протесту «батьківщинівців» та місцевих активістів у зв’язку з силовим розгоном блокади Торецкого редуту.

Як повідомляє прес-служба Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина», в заході взяли участь близько 50 осіб.  Мітингувальники у своїх виступах висловилися проти силового розгону учасників блокади окупованих територій і засудили застосування сили щодо ветеранів АТО. Виступаючі жорстко критикували політику чинної влади і головнокомандувача, керівників силових структур.

«На мітингу прийнято Звернення Президента України Петру Порошенку, Верховній Раді і Кабінету Міністрів. В ньому містяться вимоги про дотримання Конституції України з боку влади. Так, потребуємо  Верховній Раді прийняти закон про окупованих територіях, Кабінету Міністрів прийняти рішення про блокаду тимчасово окупованих територій. Окремий пункт – притягнення до відповідальності міністра внутрішніх справ та заступник начальника Нацполіції», — зазначив депутат Южноукраїнської міської ради Сергій Горностай.

Акція протесту пройшла без ексцесів і провокацій. Наприкінці мітингу бійці, волонтери та активісти заспівали гімн України.

юж_акція2юж_акція1