«Народний Фронт» — це соромно???

Вся країна восени чекає на місцеві вибори. Кандидати та політичні партії в очікувані закону за яким будуть проходити ці вибори. Політологи, соціологи та аналітики наперебій діляться своїми думками та дослідженнями щодо рейтингів партій, їх перспектив та кількості отриманих мандатів.
Учасники передвиборчих перегонів вже живуть в майбутньому політичному процесі, а до сьогодення місцевих рад здається всім байдуже.
Більшість чітко пам’ятає, як в 2013 році, особливо на Миколаївщині, відбувався процес об’єднання політичної партії «ВО «Батьківщина» та партії «Фронт Змін», а потім в 2014 році знову поділ на партію «ВО «Батьківщина» та вже «Народний Фронт».
В результаті таких процесів, хто залишився вірним «Батьківщині», а хто враховуючи політичну коньюктуру того часу, вибрав для себе умовно «більш вдалий політичний проект» і перейшов до «Народного Фронту». І це добре. Час показав хто чого вартий і які в кого орієнтири в політичному житті.
Але в результаті таких об’єднань та поділів, в Миколаївській обласній раді шостого скликання, виникла така ситуація що у фракції «ВО «Батьківщина» з дев’яти депутатів жоден не має ніякого партійного відношення до політичної партії «ВО «Батьківщина».


Керуючись Законом України «Про статус депутатів місцевих рад», а саме ст..27 згідно з якою «депутатські фракції місцевих рад формуються на партійній основі депутатами місцевих рад» та пункту 8.1 Регламенту Миколаївської обласної ради « депутатські фракції формуються депутатами на партійній основі» керівництвом Миколаївської обласної організації «Батьківщина» 16 квітня 2015 було направлено офіційний лист в Миколаївську обласну раду з аргументованими вимогами про розпуск і припинення діяльності фракції «ВО« Батьківщина» у зв’язку з відсутністю в її складі депутатів — членів партії ВО «Батьківщина».
Обласною радою дана відповідь, що вимоги Миколаївської обласної організації «ВО «Батьківщина» було направлено «для відповідного реагування уповноваженій особі фракції «Батьківщина», а як видно з сайту Миколаївської обласної ради, такою особою є Підберезняк В.І.
Здавалося б просте процедурне питання, але з квітня місяця воно не вирішене і фракція під назвою «ВО «Батьківщина» складається переважно з депутатів що є членами партії «Народний Фронт» . До того ж і сам голова фракції Підберезняк В.І, про що свідчить дані ЦВК на минулих виборах до Верховної Ради України, балотувався за списком «Народного Фронту» і вже «однією ногою» у Верховній Раді.


Сесія в Миколаївській обласній раді відбулася 12 червня 2015, а рішення про розпуск фракції навіть не готувалося до сесії. Якщо не враховувати моральну складову депутатів, що входять у фракцію і не мають відповідної партійної приналежності та єдності поглядів з партією «Батьківщина», самі собою виникають питання.
Це особисті маніпуляції депутата, поки ще обласної ради Підберезняка В.І., який в бажанні зберегти посаду голови фракції, підставляє ряд депутатів, до речі, багато з яких шановні і відомі люди, а деякі представляють обличчя Миколаєва та області?
Чи це колегіально прийняте рішення про маніпулюванням ім’ям партії «ВО« Батьківщина», в порушення не тільки Законів України, а й політичної етики депутатів?
Чи може це знову деякі депутати, враховують політичну коньюктуру та дані соціологічних досліджень соромляться своєї причетності до партії «Народний фронт», та використовуючи ім’я «ВО «Батьківщина» намагатимуться потрапити до обласної ради?
Не знайшовши розуміння з боку депутатів, які називають себе фракцією «Батьківщина» в Миколаївській обласній раді, керівництвом Миколаївської ОО «ВО «Батьківщина» направлено повторне звернення, з зазначенням Законів України, які вони порушують.
ТЕКСТ ЗВЕРНЕННЯ
До речі в Миколаївській міській раді, подібна ситуація з розформуванням фракції, вирішилась на сесії міської ради 14 травня 2015 року без зволікань, затягувань та інтриг.

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

У Первомайську «батьківщинівці» влаштували свято для дітей

Докладніше

Юлія Тимошенко: Ми покладемо край неоколоніальній політиці, коли країну затягують у борги, ще й змушують утримувати «наглядачів» за свій рахунок

Докладніше

Юлія Тимошенко: До миру потрібно прокладати справжній, реалістичний, справедливий шлях

Докладніше
Календар новин
Серпень 2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31