За ініціативи «батьківщинівців» Баштанського району Миколаївщини розпочато збір підписів на підтримку Надії Савченко.

В місті Баштанка Миколаївської області відбулася акція у формі концерту-марафону на підтримку Надії Савченко та інших політв’язнів кремлівського режиму.

Як повідомляє прес-служба Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина», в заході взяли участь близько 130 небайдужих громадян міста та району, долучилися й представники інших демократичних сил.

В ході акції лунали патріотичні пісні у виконання духового оркестру місцевого Будинку культури, відбувся молебень о здравії Надії Савченко, зачитано Звернення до мешканців Баштанщини із закликом поставити свої підписи за визволення Надії. Перші 45 місцевих жителів вже підписалися під документом.

«На жаль, ані дії Савченко, ані виклики, які видає Юлія Тимошенко, на цю владу не діють. Вони не змогли зробити елементарного, — визволити свою громадянку з ворожої країни. Ніякі так звані Мінські домовленості не виконуються. Результат – Надія знаходиться за ворожими гратами», — зазначила, виступаючи на мітингу, голова Баштанської районної партійної організації ВО «Батьківщина» Лідія Заболотня. В Зверненні йдеться про те, що з Надією «батьківщинівці» пов’язують надію на те, що в Україні зміниться олігархічний режим, який обіцяв забезпечити свободу Савченко, зміняться обличчя при владі, тоді можна казати про кроки до європейської спільноти.