За пропозицією «батьківщинівців» в Южноукраїнську встановили світлодіодні лампи

Депутати Южноукраїнської міської ради від «Батьківщини» (Миколаївська область) ініціювали розв’язати проблему освітлення.  Наприкінці минулого року партійці виступили з пропозицією стосовно фінансування з міського бюджету програми з енергозбереження.

Як повідомляє прес-служба Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина», на сесії міскради ухвалено рішення про виділення коштів на 39 опор освітлення. Комунальні служби провели заміну старих натрієвих ламп потужністю 150-170 Вт споживання на світлодіодні лампи LED, потужністю 52 Вт.

«Поки через брак коштів лампи встановили лише по проспекту Незалежності.  Виділили мізерні цифри, яких вистачило лише на освітлення центрального проспекту. Такого фінансування на програму енергозбереження та енергоефективності міста недостатньо», — переконаний депутат Южноукраїнської міської ради від ВО «Батьківщина» Сергій Горностай.

Натомість, на думку партійця, міська рада і мер Южноукраїнська мають вирішити проблему освітлення вулиць, парків, скверів та внутрішньо будинкових територій. Адже за підрахунками депутата, установка світильників LED при поточному тарифі призведе до значної економії  електроенергії та коштів міського бюджету.