Завдяки миколаївським «батьківщинівцям» Южноукраїнськ отримає сучасну медичну апаратуру

На черговій сесії Южноукраїнської міської ради депутат від ВО «Батьківщина» Сергій Горностай вніс пропозицію придбати апарати штучної вентиляції легенів.

Як повідомляє прес-служба Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина», кошти на апарати «Hamilton C1» виробництва Швейцарії загальною вартістю в 650 тисяч гривень виділить місцевий бюджет. Згоду на придбання обладнання дали всі депутати Южноукраїнської міської ради (Миколаївська область).

За словами заступника голови бюджетної комісії, депутата-«батьківщинівця» Сергія Горностая, завдяки сесійному рішенню Південноукраїнська санітарно-медична частина №2 поповниться апаратами штучної вентиляції легенів, терапевтичне відділення лікарні «МІДАС» отримає електрокардіограф та пристрій на проведення бактеріологічного обстеження хворих на кишкові інфекції.

«Під час розгляду питання про виділення коштів на медичні заклади була пропозиція відремонтувати старий апарат штучної вентиляції легенів. Втім більшість підтримали рішення купити новий апарат і не ризикувати життям людей. Безумовно, цей швейцарський апарат врятує не одне життя», — зазначив Сергій Горностай.