Заява фракції ВО «Батьківщина» в Миколаївській обласній раді

21 грудня відбудеться позачергова сесія Миколаївської обласної ради, до порядку денного якої внесено декілька питань, серед яких ключовими є питання про зміни до бюджету Миколаївської області на 2018-ий рік та про обласний бюджет Миколаївської області на 2019-ий  рік.

Офіційно повідомляємо керівництво Миколаївської обласної ради, депутатський корпус і засоби масової інформації, що фракція ВО «Батьківщина» не буде голосувати за проект бюджету на 2019-ий рік і та приймати участь в обговоренні.

Така позиція фракції обумовлена тим, що ми відмовляємося виконувати функцію статистів в обласній раді, керівництво якої абсолютно нехтує принципами самоврядності і перетворило обласну раду і депутатський корпус в інститут легітимізації проектів і рішень Миколаївської обласної адміністрації.

Депутатський корпус, незважаючи на приналежність до тієї чи іншої фракції, практично не був залучений до процесу формування бюджету.

В рамках підготовки однієї з найважливіших сесій року, на якій має вирішуватись фінансова доля всієї області було порушено низку принципових статей регламенту роботи Миколаївської обласної ради та Закону України «Про місцеве самоврядування».

Так згідно статті 2.3.1. «До моменту внесення на розгляд обласної ради проекти рішень підлягають обов’язковому оприлюдненню розробником у порядку та строки, встановлені Законом України «Про доступ до публічної інформації». Проект бюджету на сайті обласної ради було опубліковано лише 18 грудня, за 3 дні до дня голосування, а це аж ніяк не 20 днів, як того вимагає закон.  А депутатський корпус отримав можливість ознайомитись з проектом бюджету лише 19 грудня.

Також згідно статті  2.3.5. регламенту Миколаївської обласної ради

«Голова обласної  ради направляє вказані проекти для попереднього розгляду та підготовки висновків по них у постійні комісії не пізніш як за 14 днів до розгляду їх на пленарному засіданні. Виконавчий апарат забезпечує депутатів обласної ради проектами рішень у друкованому та електронному вигляді».

Розгляд проекту бюджету в комісіях розпочався лише 19 грудня, за два дні до проведення сесії, а не за 14 днів, і станом на 20 грудня відбулося засідання лише чотирьох з восьми  комісій.

Неможливо приймати рішення «за» чи «проти», не ознайомившись та не розібравшись з головним фінансовим документом області на 2019 рік.

Ми не бажаємо  легітимізувати і бути спільниками корупційних оборудок.

Фракція ВО «Батьківщина» в Миколаївській обласній раді вважає, що депутатами та їхніми голосами відверто маніпулюють, як керівництво облдержадміністрації, так і обласної ради. Ми проти того, аби депутатський корпус використовували для проштовхування рішень, потрібних владі. Як представники свідомої демократичної сили відстоюватимемо лише інтереси виборців, які довірили нам свої голоси та які звертаються по допомогу у вирішенні проблем.

Вимагаємо, аби всі проекти рішень, які стосуються змін до обласного бюджету, готувалися прозоро та відкрито, на благо мешканців області, а не окремих політичних та бізнесових угрупувань.

 

Голова фракції ВО «Батьківщина»

в Миколаївській обласній раді                                             Михайло Соколов

 

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Юлія Тимошенко ініціює створення спеціальної парламентської місії для досягнення миру

Докладніше

Юлія Тимошенко: Докласти всіх зусиль, щоб наблизити мир і відновлення єдності України

Докладніше

Юлія Тимошенко: Країні потрібна влада, яка працюватиме в інтересах людей, а не на догоду міжнародним спекулянтам

Докладніше
Календар новин
Серпень 2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31