Заява Миколаївської обласної організації ВО «Батьківщина» стосовно коаліційного об’єднання з фракціями інших політичних партій у місцевих радах та принципах об’єднання.

Підсумки місцевих виборів 25 жовтня у більшості областей та територіальних громад України створюють передумови для суттєвих якісних змін у складі представницьких та виконавчих органів місцевого самоврядування.

Першочерговим завданням демократичних сил на після виборчому етапі є формування дієздатних та консолідованих органів місцевого самоврядування. Ми закликаємо представників партій, що поділяють демократичні цінності як скоріше розпочати політичний діалог для формування демократичної більшості у Миколаївській обласній раді та формуванні принципів об’єднання в радах інших рівнів.

Ми вимагаємо від Блоку Петра Порошенко «Солідарність», як партії, що входить до парламентської коаліції, і яка за кількістю мандатів може стати основою демократичної більшості в Миколаївській обласній раді, припинити кулуарні домовленості з Опозиційним блоком як на рівні обласної ради так і на рівні місцевих рад. Коаліція з Опозиційним блоком для демократичних партій є категорично неможливою.

Ми закликаємо БПП Солідарність не вводити в оману виборців і якщо першим номером в списку до обласної ради було висунуто Андрія Вадатурського, то закликаємо саме його й запропонувати та підтримати на посаду голови Миколаївської обласної ради.

Суспільство як скоріше очікує від нас злагодженої праці в інтересах Миколаївщини. ВО «Батьківщина», закликає сформувати в радах коаліції демократичних сил з числа політичних партій які за європейський вибір України, які проти стратегії шокової, так званої соціально-економічної терапії, які проти перетворення сільськогосподарської землі на товар та проти брудних оборудок із землею на місцевому рівні, які проти того, щоб корупція була головною складовою тарифів і тих хто не допустить корупції на бюджетних ресурсах.

Ми закликаємо об’єднатися депутатів які готові працювати виходячи з таких принципів:

• Безумовний пріоритет інтересів територіальних громад та соціальних груп громадян над інтересами кланових угруповань;
  • Повсюдна і безкомпромісна боротьба з корупцією;
  • Прозорість виконання місцевого бюджету
  • Прозорість використання усіх активів громади – комунального майна, землі, коштів та цінних паперів в інтересах розвитку громад;
  • Здійснення призначення на виконавчі посади в органах місцевого самоврядування винятково шляхом проведення публічних конкурсів;
  • Недопущення розпродажу інфраструктурних підприємств життєзабезпечення та інших стратегічних об’єктів, які перебувають у державній та комунальній власності;
  • Дерегуляції підприємницької діяльності;
  • Прозорість закупівельних процедур. Товари та послуги мають закуповуватися безпосередньо у виробників, а не у посередників;