Заява Миколаївської обласної партійної організації ВО «Батьківщини»

Миколаївські «батьківщинівці» вкрай обурені рішенням депутатів Миколаївської міської ради відносно висловлення недовіри народно обраному міському голові Олександру Сєнкевичу. Вважаємо, що ухвала прийнята на підставі політичних та бізнесових інтересів окремих людей та групувань. Таким чином депутати міської ради просто знехтували думкою городян та їхнім вибором, який вони зробили проголосувавши саме за Олександра Сєнкевича 15-го листопада 2015-го року. 24 листопада відбулася перша сесія міськради та інавгурація міського голови.

Нагадаємо, тоді городяни здійснили відповідальний громадянський вчинок. Слід було обирати, — хто очолить місто, — представник старої влади чи нова людина. Городяни свій вибір зробили. Вони двічі прийшли на виборчі ділянки та проголосували саме за Олександра Сєнкевича, з обранням якого пов’язали свої надії на реальні зміни у місті, на молодість та креативність, на те, що Миколаїв нарешті заявить про себе та свої перспективи. Тоді боротьба була принципова, відчайдушна, відважна. Городяни виграли боротьбу.

Він, не маючи досвіду державницької управлінської роботи та не маючи реальної команди в міськвиконкомі, здійснив немало. Сьогодні забуваємо про те, що минула зима витримана, що комунальні служби працювали вдень та вночі. Забуваємо про те, що дороги та навіть тротуари в місті ремонтуються. Тепло до домівок прийшло вчасно. Забуваємо, що елементарний порядок є.

Так, звісно, прорахунків безліч. Не виправдовуючи мера, переконані, що більшість з них пов’язані з політичними «розборками», неузгодженістю дій команди, певним непорозумінням з обласною виконавчою владою та небажанням Сєнкевича приєднуватися до кримінально-бізнесових схем. Тож саме з цих причин проти Миколаївського голови і проголосували депутати. Депутати, яких обирали за списками політичних партій. Депутати, більшість з яких виборці не знають в обличчя. Саме ці депутати знехтували думкою городян та їхнім вибором.

Переконані, що проголосувавши за відставку Сєнкевича, депутатам Миколаївської міської ради всім слід піти у відставку. Вони мають заслужити народну довіру, а не голоси під «гречану». Нехай докажуть своє право представляти інтереси миколаївців в раді.

Відставка мера обласного центру в стратегічно важливому для України регіоні означає одне, — комусь треба розхитати та дестабілізувати ситуацію, комусь хочеться аби Миколаїв не підготувався до зимового сезону та не освоїв державне фінансування за рік. Комусь хочеться виборів. Вибір зроблять городяни. За місто, за мера, за молодість, за майбутнє.

Обласна парторганізація

ВО «Батьківщина»