Заява Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина»

Протягом двох днів окремі інтернет-видання розповсюдили неправдиву інформацію стосовно інциденту, що стався в Миколаєві 6 серпня. Так, видання «Новости N», «Korabelov.info», «Nikmedia.com.ua», «Mycity.mk.ua»,   «Nikolaev24.com.ua», «Новостной Николаев» повідомили, що співробітниці обласної парторганізації ВО «Батьківщина» здійснили напад на чоловіка. На жаль, зазначені видання перекрутили реальні факти та звинуватили невинних осіб в скоєнні правопорушення. До того ж розмістили в мережі фотографії дівчат, які насправді мають відношення до «Батьківщини», втім ніхто з них не причетний до інциденту. Одна з них, про яку йдеться мова в повідомленні, навіть не знаходилася в країні, перебуваючи у відпустці за кордоном.

Мова йде про молодих дівчат, репутацію яких заплямовано шляхом наклепу, що розповсюдили інтернет-ЗМІ.

Єдина людина, про яку йдеться мова в повідомленнях і що мала відношення до інциденту — Інна Мегединюк насправді залучалась на волонтерських умовах до роботи у складі обласної парторганізації ВО «Батьківщина». Втім припинила будь які стосунки з партійною організацією більше ніж рік тому.

За 18 річну історію партії ВО «Батьківщина» десятки тисяч людей були залучені до партійної роботи і в публічних заходах, і в якості агітаторів, і спостерігачів, тож партійний осередок не може відповідати за дії всіх колишніх працівників.

Обласна парторганізація засуджує ганебну практику інтеренет-видань використовувати неперевірену інформацію, перекручувати факти та викладати їх з метою компрометувати ВО «Батьківщина» та її членів. Інтернет-видання, які поважають норми журналістської етики, але умисно чи то з необачності, розповсюдили відверту неправду та спаплюжили честь молодих жінок, мають спростувати неправдиву інформацію та вибачитись за наклеп як перед дівчатами так і партійною організацією.

Партійці, фото та імена яких згадуються в обманних новинах, мають намір звернутися до суду з метою притягнення до відповідальності винних за статтею 151-1 Кримінального кодексу України «Наклеп».

Прес-служба Миколаївської

обласної парторганізації ВО «Батьківщина»