Заява Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина»

Партійці Миколаївщини вкрай обурені ситуацією, яка склалася навколо Миколаївської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату №3 Миколаївської обласної ради. Зокрема, намірами обласної влади провести так звану реорганізацію закладу, припинити його діяльність та приєднати до СЗШІ №2. В разі ухвали такого рішення, в першу чергу, постраждають діти з особливими потребами, а це діти-аутисти та діти з особливостями інтелектуального розвитку, які зараз навчаються в школі-інтернаті. Влада, прикриваючись реформуванням системи інституційного догляду та виховання дітей, активно мусує тему закриття закладу, абсолютно не враховуючи думку ані батьків, ані вчителів-вихователів.

Натомість спеціальна школа-інтернат №3 є зразком застосування методики інклюзивної освіти, про що свідчить позитивна динаміка. Так, за останні п’ять років вісім учнів змогли перейти зі спеціальної до загальноосвітньої школи; діти, які не могли розмовляти, зараз спілкуються, читають, пишуть; немало вихованців, яких перевели з індивідуальної форми навчання в колективну. Всі ці досягнення свідчать, що в школі створено комфортний мікроклімат, команду професійних вчителів та вихователів, дружню до дітей атмосферу, застосовуються новітні методики навчання та виховання.

Ще в квітні цього року до Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина» звернувся батьківський комітет закладу та педагогічний колектив з проханням захистити школу-інтернат та не допустити її закриття. В зверненні йшлося про те, що зміна закладу або переведення особливих дітей до загальноосвітніх шкіл негативно вплине на психіку дітей: можливі психологічні стреси та загострення хвороб. Батьки категорично проти того, аби їхніх дітей переводили до загальноосвітніх шкіл, так як небезпідставно побоюються проявів «буллінгу» з боку звичайних дітей. До того ж злиття зі школою-інтернатом №2 додасть величезних транспортних незручностей.

Голова Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Михайло Соколов взяв під особисту опіку Миколаївську спеціальну загальноосвітню школу-інтернат №3. Він зустрівся з батьками та вихователями, вивчив проблемні питання закладу, пообіцяв допомогу. Зокрема, надав фінансову допомогу, компенсуючи витрати на проїзд до м.Хуст, де вихованці брали участь у фестивалі; доручив спеціалістам вивчити приписи відносно порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки, санітарно-гігієнічних норм.

У миколаївських «батьківщинівців» викликає обурення позиція голови Миколаївської обласної ради В.Москаленко, голови бюджетної комісії облради Ф.Барна, голови постійної комісії обласної ради з питань культури, науки і освіти, сім’ї та молоді комісії Н.Іванової, директора Департаменту науки та освіти О. Удовиченко, які на засіданні профільної комісії, що відбулася 30 травня не почули батьків та вчителів закладу та не розглянули можливі альтернативи подальшого існування школи-інтернату №3. Замість того, аби віднайти кошти на утримання закладу обласної комунальної власності вони пропонують єдине рішення – закрити його.

Фракція ВО «Батьківщина» в Миколаївській обласній раді відстоюватиме інтереси дітей, батьків та педагогічного колективу Миколаївської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату №3 Миколаївської обласної ради. Ми закликаємо всіх депутатів ухвалити рішення про створення спеціальної депутатської комісії, яка має ретельно вивчити ситуацію в закладі, зробити об’єктивні висновки щодо подальшого функціонування школи-інтернату.

В Міжнародний День захисту дітей мало заявляти про захист. Треба діяти!

 

Миколаївська обласна

парторганізація ВО «Батьківщина»

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Ставка на професіоналів: «Батьківщина» веде в мери Києва Олексія Кучеренка

«Батьківщина» йде на місцеві вибори з гаслом ЄДИНА НАДІЙНА КОМАНДА

Докладніше

Юлія Тимошенко: Об’єднуємося заради відновлення миру в Україні

Календар новин
Серпень 2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31