Заява обласної парторганізації ВО «Батьківщина»

Намагання усунути з посади першого заступника голови Миколаївської обласної ради Михайла Соколова під час засідання 7-ї позачергової сесії Миколаївської обласної ради є політичною розправою над представником партії «Батьківщина» і всією фракцією. Так реально оцінює ситуацію і сам Михайло Володимирович Соколов.

Розправою за принципову позицію фракції і за небажання першого заступника голови обласної ради бути керованим і залежним від представників різних груп впливу, як в депутатському корпусі, так і ззовні. Після гучних скандалів в Миколаївській області ні для кого не секрет, що далеко не всі депутати мають свою незалежну позицію і керуються виключно інтересами громади, а не своїми власними забаганками та представників різних груп впливу поза стінами ради.

Рішення відносно Соколова, — елементарна розправа за винесення питання та принципову позицію фракції щодо вимоги перерозподілу повноважень між облдержадміністрацією та обласною радою, за наполегливість у питанні прийняття мораторію на підвищення тарифів. Це — політична розправа за позицію фракції у відстоюванні інтересів громади зі збереження у комунальній власності Миколаївського аеропорту та перепони в передачі його в підпорядкування Міністерству оборони. Це — політична розправа з представниками партії, яка має найбільшу підтримку в суспільстві.

Така ситуація спостерігається по всій країні. «Зверху» дано завдання, — задушити все, що дихає Батьківщиною, свободою, справедливістю.

Тривалий час в області відбувалася спланована і брудна інформаційна кампанія проти депутатів ВО «Батьківщина». Інформаційна кампанія, в якій всі звинувачення ґрунтувалася лише на припущеннях, вигадках і перекручуванні фактів.

Заява депутата обласної ради Невінчанного М.А. про зняття з посади першого заступника голови обласної ради Соколова М.В за надуманим приводом, без зазначення жодної причини, які би могли стати основою для недовіри, стала кульмінацією цієї кампанії. Хоча дане питання не обговорювалося ні на комісіях, ні на президії обласної ради, як того передбачає встановлений регламент. Виникло воно раптом, «з голосу». З голосу представника проросійської сили «Український вибір» Максима Невінчанного.

Факт красномовний. Депутати Миколаївської обласної ради встановили своєрідний рекорд, — тричі у різний спосіб проголосували за внесення питання до порядку денного про усунення з посади М. Соколова (не внесли) і лише після перерви (!), після перемовин та втручання депутатів Верховної Ради, з четвертого разу внесли питання на розгляд. Отже — яскравий приклад того, що дане голосування не є позицією депутатського корпусу, а є лише намаганням представників «БПП Солідарність» та колишніх «регіоналів» розправитися з політичним конкурентом і сформувати в обласній раді монополію єдиної політичної сили. Організувати роботу депутатського корпусу так, де всі депутати і фракції підконтрольні і виконують рішення лише провладної партії. За помахом руки. Нічого не змінилося.

Незважаючи на всі інтриги та тиск, фракція ВО «Батьківщина» в Миколаївській обласній раді, депутати від ВО «Батьківщини» в радах різних рівнів і надалі будуть відстоювати інтереси громади, керуватися лише ними і не дозволять повернутися в минуле і вибудовувати в країні монополію однієї політичної сили, як це було за часів партії регіонів.