Зупинити розпродаж землі: Юлія Тимошенко домоглася парламентських слухань і розгляду альтернативних законопроєктів

Аграрний комітет ВРУ підтримав пропозицію Юлії Тимошенко провести парламентські слухання щодо доцільності запровадження ринку землі до розгляду урядового законопроєкту в сесійній залі.

Окрім того, комітет підтримав розгляд на своєму засіданні в п’ятницю, 11 жовтня, всіх законопроєктів щодо землі, зокрема і внесених партією «Батьківщина».

Як зазначила під час свого виступу на засіданні комітету Юлія Тимошенко, «Батьківщина» категорично проти урядового законопроєкту №2178. Вона обурилась тим, що цей документ був внесений до порядку денного парламенту без обговорення та рішення комітету.

«Це суперечить Конституції, Регламенту роботи парламенту. Ухвалюються волюнтаристські рішення, не спираючись на думку людей! Законопроєкт непридатний для ухвалення. Він, по суті смертельний,  наголосила політик. – Ми не підтримували та не підтримуємо таке ставлення до землі. Не можна ставити на голосування в Раді проєкт закону, який не сприймається ні суспільством, ні аграріями».

Лідер «Батьківщини» повідомила, що вже 10 обласних рад, 28 районних і 9 міських звернулися до влади, а ще 130 рад всіх рівнів призначили позачергові сесії щодо питання недопустимості цього законопроєкту.

«Якщо парламент, комітет, депутати є виразниками ідей суспільства, то ви не можете не почути, що вся країна просить зняти з розгляду цей законопроєкт про розпродаж української землі без будь-яких правил», – заявила парламентарій.