Звернення партії «Батьківщина» до Дня пам’яті та примирення і 70-ї річниці Перемоги над фашизмом

Шановні співгромадяни, шановні українці всього світу!
Ці травневі дні позначено сімдесятилітньою річницею Великої Перемоги над фашизмом. Наша країна, наш народ належать до тих, хто заплатив у тій війні найвищу ціну за майбутнє цивілізації. Україна втратила кожного п’ятого… Навіть переможена Німеччина зазнала значно менших людських втрат.
Тому українці за повним правом належать до тих націй, які перемогли фашизм!
Наші славетні діди та прадіди били ворога і в Червоній армії, і в Українській Повстанській Армії, і на фронті, і в тилу окупанта. Проти фашизму повстала вся Україна — від Карпат до Донбасу, від Полісся до Чорномор’я.
Як учасник перемоги над фашизмом, Україна виступила співзасновником Організації Об’єднаних Націй і таким чином ще в 1945 році увійшла до родини народів, які домовилися про співпрацю задля мирного майбутнього людства.
Героїзм і самопожертва учасників тієї війни дали змогу побудувати сучасну демократичну Європу, але сьогодні на європейському континенті знову війна. Знову лінія фронту пролягає через Україну, знову ворог плюндрує нашу землю і знову героїчні українці дають йому відсіч!
Дорогі українці! Сьогодні тисячі наших з вами сучасників здійснюють великий подвиг, захищаючи рідну землю від ворожої навали. У цій боротьбі на нашому боці весь світ, але ворог прийшов з війною саме до нас і тому його, насамперед, мусимо долати ми!
Російський імперіалізм прагне зламати систему справедливих  міжнародних відносин, яку цивілізовані нації утворили після Другої світової війни. Ця система базується на міжнародному праві, людській і національній гідності, взаємоповазі націй одна до одної.
Україна знову першою зупиняє намагання сучасних фашистів зруйнувати досягнення цивілізації. Ми мусимо знову перемогти. І ми переможемо.
Дорогі співвітчизники! Від усієї душі, щиро і з великою гордістю за нашу Україну вітаємо з Перемогою над фашизмом ветеранів Другої світової, учасників бойових дій, добровольців і волонтерів сьогоденної війни.
Сімдесят років тому ми перемогли. Сьогодні  ми також доводимо, що українці – нація переможців!
Слава Україні!
Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Юлія Тимошенко: Ми покладемо край неоколоніальній політиці, коли країну затягують у борги, ще й змушують утримувати «наглядачів» за свій рахунок

Докладніше

Юлія Тимошенко: До миру потрібно прокладати справжній, реалістичний, справедливий шлях

Докладніше

Юлія Тимошенко ініціює створення спеціальної парламентської місії для досягнення миру

Докладніше
Календар новин
Серпень 2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31