«Батьківщина» має 5 вимог для входження у нову коаліцію та голосування за нового прем’єра

«Батьківщина» готова взяти участь у створенні нової коаліції та голосуванні за новий склад Кабінету міністрів у разі виконання п’яти пунктів.

Їх озвучив заступник Голови фракції Сергій Соболєв перед початком переговорів лідерів фракцій парламенту щодо виходу з політичної кризи.

Вимоги «Батьківщини» для створення коаліції, формування уряду та голосування за нового прем’єр-міністра наступні:

1. Негайно ухвалити рішення про заборону продажу землі сільськогосподарського призначення та пряма бюджетна і податкова підтримка агарного сектору.

1. Розірвати корупційний зв’язок між олігархами та урядом, що призвело до урядової та політичної кризи та представити чіткий план подолання корупції.

1. Негайно ухвалити рішення про економічно обґрунтовані комунальні тарифи, враховуючи падіння світових цін на нафту і газ.

1. Провести індексацію заробітних плат та пенсій відповідно до рівня інфляції та зняти податок на пенсії.

1. Забезпечити підтримку малого та середнього бізнесу.

Жодних інших умов, в тому числі кадрових, «Батьківщина» висувати не буде.

«Батьківщина» вважає, що зараз дві найбільші фракції парламенту – президентський БПП та прем’єрський «Народний фронт» – повинні нарешті визначитись: або вони продовжують ділити портфелі та потоки, або йдуть на повне перезавантаження виконавчої влади і проведення реальних реформ, чого не спромігся зробити уряд Яценюка.