«Батьківщина» наполягатиме на забороні конфіскації житла за комунальні борги, – Юлія Тимошенко

«Батьківщина» вимагатиме від Верховної Ради ухвалити рішення щодо заборони конфіскації єдиного житла в людей через борги за житлово-комунальні послуги.

Відповідний законопроект № 5059, ініціатором якого є Юлія Тимошенко, зареєстровано у Верховній Раді.

«Тарифи не обґрунтовані! І не можна забирати в людей те останнє, що в них є: стіну і підлогу! У них вже нічого не залишилося: вони вже все із своїх осель повиносили внаслідок такої руйнівної політики влади. Ми дуже наполягатимемо, щоб рішення про заборону забирати житло було ухвалене», – наголосила  журналістам лідер «Батьківщини» в кулуарах Верховної Ради.

Голова фракції розкритикувала тих урядовців, які обіцяють не конфісковувати квартири за борги, і нагадала, що в чинному законодавстві поки є такий дозвіл.

Юлія Тимошенко зазначила, що колекторські фірми «не питатимуть дозволу якогось там міністра, якщо в законі є норма, яка дозволяє забирати житло за борги з комунальних послуг.

«Тільки зміна закону і тільки скасування цього права!» – переконана політик.

Лідер «Батьківщини» також упевнена, що змінити ставлення влади до потреб людей можна лише шляхом її перезавантаження.

«Знущанню над людьми немає межі. Я не бачу шляху сьогодні переконати президента Порошенка, прем’єра Гройсмана відступити від такої політики. На маю навіть надії, що вони дослухаються. І тому в народу є лише один шлях – вимагати перезавантаження влади», – підсумувала Юлія Тимошенко.