«Батьківщина» вимагає негайно відмінити підвищення зарплат депутатам, – Юлія Тимошенко

Фракція «Батьківщина» вимагає негайного скасування ганебної постанови парламенту щодо підвищення зарплат депутатам.

Про це лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила під час свого виступу на Погоджувальній раді керівників фракцій та комітетів Верховної Ради.

«Наша фракція голосувала проти постанови про прийняття до розгляду бюджету і проти пропозиції щодо підвищення заробітних плат депутатам. Ми наполягаємо, щоб першим пунктом порядку денного у вівторок було скасування підвищення заробітної плати, а також максимально публічне оприлюднення інформації про те, хто її підтримав. І не треба говорили, що депутати не знали, за що голосували», – наголосила Юлія Тимошенко.

Вона звернула увагу на те, що з трибуни парламенту попереджала колег щодо цієї постанови і про «передбачене підвищення депутатам заробітних плат».

Політик вимагає, щоб стало відомо «чому під час фінансової кризи Гонтарева та її оточення отримують на місяць сотні тисяч гривень».

«У той час коли пенсіонери отримують тисячу гривень, а вчителі і лікарі – дві тисячі гривень,  корупціонери на посадах керівників «Нафтогазу»  та «Укргазвидобування», інших державних корпорацій – мільйони. Я б хотіла, щоб ми провели розслідування, якою таємною постановою у липні минуло року заднім числом уряд підвищив свої посадові оклади», – зазначила Юлія Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» упевнена, що ситуацію із захмарними зарплатами чиновників має розслідувати парламент.

«Припиніть знущатися над країною. Я вважаю, що парламент має розслідувати, які зарплати на тлі тотального зубожіння українців встановлюють собі посадовці та чиновники», – підсумувала Юлія Тимошенко.