«Батьківщина» вимагає від ВР першочергового розгляду постанови про відставку уряду, створення нової коаліції та формування нового складу Кабміну

Фракція «Батьківщина» висунула до керівництва парламенту вимогу першим на розгляд у порядку денному найближчого пленарного засідання поставити питання про відставку уряду Яценюка. Відповідний проект постанови вже зареєстрований у парламенті і розглянутий профільними комітетами.

Про це заявила Юлія Тимошенко під час засідання Погоджувальної ради лідерів парламентських фракцій і комітетів.ai

Сьогодні абсолютна більшість громадян України не довіряє чинному прем’єру та Кабміну і виступає за їхню відставку. А тому ті депутати та фракції, які відмовляться за неї голосувати, фактично підуть проти волі народу та візьмуть на себе персональну відповідальність за нинішній катастрофічний соціально-економічний стан в країні.

«Нам необхідно негайно міняти стратегію розвитку країни, з абсолютного вбивства соціальних, економічних сфер життя, на розвиток держави, на підняття економіки та рівня життя людей, а не імітувати законодавчий процес, роблячи вигляд, що нічого не відбувається» — наголосила лідер «Батьківщини».

За словами Юлії Тимошенко, протягом трьох тижнів, поки «гуляв» парламент, ніяких переговорів між представниками демократичних сил щодо пошуку шляхів виходу з політичної кризи не проводилось. Тому «Батьківщина» наполягає на негайному проведенні відкритих публічних консультацій щодо створення нової коаліції та формування нового професійного уряду.