Голова Миколаївської «Батьківщини» розкритикував дії нинішнього уряду

Керівник Миколаївського обласного партосередку ВО «Батьківщина» Михайло Соколов категорично висловився проти рішення уряду Гройсмана стосовно підвищення цін на газ для населення.

З цього приводу, як повідомляє прес-служба Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина», Михайло Соколов провів прес-конференцію для місцевих ЗМІ.

«Розчарування в діях уряду – єдине відчуття. Ми сподівалися, що Кабмін Гройсмана врахує недоліки попередників. На жаль, так не сталося. Що вони роблять? Вдвічі підвищують ціну на газ для населення. Рішення є антиукраїнським та злочинним», — переконує Михайло Соколов.

Після запровадження нових тарифів 75% людей будуть змушені оформляти субсидії, на що з держбюджету буде витрачено понад 80 млрд. гривень. Це більше, ніж виділено на безпеку і захист країни від зовнішнього агресора. За підсумками 2015 року «Укргазвидобування» видобуло 19 млрд. 920 млн. кубометрів, а населення спожило 17 млрд. 100 млн. Тобто потреби населення можуть бути повністю забезпечені власним українським газом, закупівельна ціна якого 1590 грн. за кубічний метр, тобто у 4,3 рази нижча, ніж щойно озвучені урядом 6879 грн. При цьому собівартість газу вітчизняного видобутку складає 499 гривень. Усе інше у ціні – це «драконівська» рента на газ 70%, яка була встановлена урядом Яценюка і складає понад тисячу гривень.

Тому, на переконання «Батьківщини», збільшення ціни на газ на тлі такого балансу є нічим іншим, як свідченням впровадження урядом нової «величезної корупційної схеми».

Як депутат Миколаївської обласної ради від «Батьківщини» Михайло Володимирович буде виборювати право жителів області платити за газ по розумній ціні.