Лідери миколаївського ВО «Батьківщина» провели прес-конференцію.

Сьогодні, 18 квітня в офісі обласної організації зі своїм баченням політичної ситуації в країні та її розвитком перед журналістами виступили голова обласної парторганізації Михайло Соколов, перший заступник голови учасник проведення АТО Олег Кравець та активістка «Батьківщини», яка щойно повернулася з Донбасу, де брала участь в бойових діях Олена Волинська.

Кожен з учасників висловився з приводу останніх політичних подій в країні, прокоментував створення так званої коаліції «на двох», відставку уряду Яценюка та голосування за Кабінет міністрів Гройсмана.

Михайло Соколов наголосив на тому, що «Батьківщина» наполягатиме на створенні Тимчасової слідчої комісії для розслідування корупції в уряді А. Яценюка. Адже уряд Яценюка, на необхідності відставки якого наполягала «Батьківщина», показав себе як один з найбільш непрофесійних, що перевершив в корупційних схемах навіть уряд Азарова. Народу України він запам’ятається не реформами та цивілізаційними устремліннями, а поразками, помилками, корупційними діями, а також зростанням інфляції і тарифів. Михайло Соколов навів красномовні цифри, що характеризують прем’єрство колишнього посадовця. Рівень ВВП знизився за два роки на два трильйони гривень, інфляція зросла майже на 40%, гривня впала по відношенню до долара утричі. Що стосується корупції в уряді Яценюка, то з одного боку очевидні багатомільярдні витрати, з іншого – жодної антикорупційної справи проти посадовців часів Януковича не доведено до суду. Жоден з чиновників уряду Азарова не відбув покарання в тюрмі. Завдяки «діяльності» уряду в 2014-му році державний бюджет через збитки держпідприємств втратив 120 мільярдів гривень, а в 215-му – 117 мільярдів.

— Що сталося з обіцяним проектом «стіна», із обіцянкою спрямувати на потреби населення дешевий газ власного видобутку, з приростом ВВП, з медичною реформою, з іншими обіцянками? – відповіді немає, — зазначив Михайло Соколов.

Також голова обласної парторганізації оголосив рейтинги незалежного соціологічного дослідження, згідно яким «Батьківщина» в Миколаївській області виходить на перше місце, в Миколаєві займає третю позицію. За даними групи «Рейтинг» на всеукраїнському рівні,  якби вибори проводилися в найближчу неділю, готовність прийти і проголосувати висловили 62% респондентів. На найвищу підтримку серед усіх опитаних могли б розраховувати партія Юлії Тимошенко «Батьківщина» (9%), Опозиційний блок і «Самопоміч» (по 8%), а також БПП «Солідарність» (7%) і Радикальна партія Ляшка (5% ).

Перший заступник голови Миколаївської парторганізації ВО «Батьківщина» Олег Кравець розповів, що постійно спілкується з хлопцями, які воюють в зоні проведення АТО. Їхня позиція повністю співпадає с позицією проєвропейської демократичної політичної сили, якою є «Батьківщина». «Вони бачать, що сьогодні не має реальних важелів впливу від народу на нашу владу, — продовжив Олег Анатолійович, — ми, на жаль, не можемо замінити Кабінет міністрів, навіть якщо бачимо, що він не справляється. Не можемо замінити всю владу на місцях. Ми втрачаємо свій час і життя на те, щоби дати можливість комусь попрацювати. Сьогодні ми дали можливість попрацювати уряду Яценюка, завтра уряду Гройсмана. Втім є конкретні питання, — чи є дорожня карта, чи намічені точки відліку. Ніхто таких відповідей не дає. Не можна просто звільнити людину за погану роботу, а він не понесе ніякої відповідальності. Переконаний, — уряд Яценюка має нести повну відповідальність за все скоєне в країні протягом останніх двох років».

На прес-конференції висловила свої думки член «Батьківщини» з 2004-го року, учасниця бойових дій на Донбасі Олена Волинська. Вона зазначила, що вона та її побратими, які воювали за цю землю ображаються, що ніхто не несе відповідальності за той безлад, який учинили в державі. Олена Валентинівна вважає, що слід піднімати питання щодо законності надання статусу учасника бойових дій, адже є багато порушень.  Взагалі, на її думку, кожен має відповісти за свої вчинки і понести заслужене покарання.

Учасники прес-конференції відповіли на запитання журналістів. Зокрема, Михайло Соколов, відповідаючи на запитання, наголосив на тому, що парламентські вибори відбудуться цього року і найближчим часом.