Миколаївські «батьківщинівці» підтримують Спілку в’язнів-жертв нацизму

Представники Миколаївського обласного осередку ВО «Батьківщина» взяли участь в заходах, присвячених Міжнародному дню пам’яті жертв фашизму. Партійці та члени Миколаївського відділення Всеукраїнського союзу в’язнів-жертв нацизму поклали квіти до пам’ятника «Скорботна мати» в Миколаєві, вшанували хвилиною мовчання тих, хто не дожив до цього дня.

Як повідомляє прес-служба Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина», миколаївські партійці вже декілька років поспіль допомагають громадській організації, яка нині нараховує понад 700 чоловік в області.

«Середній вік наших активістів 84 роки, ми маємо 6 представництв в районах області та Миколаївську міську організацію. В цьому році 160 чоловік, в’язнів концтаборів відмітять 90-річний ювілей. На жаль, нинішня влада не допомагає у вирішенні нагальних проблем: з минулого року організацію повністю позбавили бюджетного фінансування, в нас немає свого приміщення, не вистачає мізерних коштів на придбання канцтоварів та на телефонний зв’язок», — розповів очільник Миколаївського відділення Всеукраїнського союзу в’язнів-жертв нацизму Микола Прядко.

Також Микола Васильович повідомив, що має запрошення на Міжнародну конференцію в’язнів-жертв нацизму, яка у вересні відбудеться в Мінську. Його запросили, як члена бюро Всеукраїнського союзу і як єдиного представника від трьох областей: Херсонської, Миколаївської, Одеської. Організатори повністю оплачують перебування на конференції, окрім проїзду. Звернувшись до Миколаївської облдержадміністрації з проханням оплатити проїзд, Микола Прядко отримав відмову. Каже, поки єдина людина, яка нам допомагає у питаннях юридичних та організаційних, просто вислуховує та обіцяє вирішити проблеми є Михайло Соколов, голова Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина». Мовляв, лише на нього одна надія.

«Насправді, миколаївські «батьківщинівці» давно взяли під свою опіку людей, які пройшли тяготи нацистського полону. Свого часу саме за ініціативи «Батьківщини» вони на законодавчому рівні були відновлені в правах та пільгах. На жаль, цих пільг їх намагається позбавити нинішня влада, передбачивши таку норму в бюджеті України на 2017-ий рік. Прикро, коли наших стариків ображає влада», — зазначає голова контрольно-ревізійної комісії Миколаївського обласного партосередку «Батьківщини» Володимир Гончаров.

Представники обласної організації в’язнів-жертв нацизму вважають, що саме «Батьківщина» в змозі відстояти їхні права в питаннях зниження тарифів на житлово-комунальні послуги, особливого статусу та соціального захисту.