Миколаївські «батьківщинівці» попередили діючу владу: «революція не завершилася».

Сьогодні представники Миколаївської обласної, міської та районних парторганізацій ВО «Батьківщина» взяли участь в урочистих заходах, присвячених 202-річчю з дня народження Т.Г. Шевченка. Захід, що відбувся біля пам’ятника Кобзарю, викликав великий резонанс серед громадськості міста, зважаючи на нинішню складну ситуацію в країні, позицію «Батьківщини» та незламною мужністю народного депутата України від «Батьківщини» Надії Савченко.

На мітингу, в якому взяли участь сотні миколаївців, виступив голова Миколаївської обласної організації ВО «Батьківщина» Михайло Соколов. Він зазначив: «Тарас Шевченко став для всіх нас символом боротьби за українську незалежність, історичною постаттю світового масштабу, він вперше заявив про самоідентифікацію українського народу. Він, провівши в російських казематах частину свого життя, слугує для всіх нас живим нагадуванням про минуле та водночас сучасником, зважаючи на нинішню позицію російської влади. Я переконаний, що «Кобзар», та література, яка написана нашим революційним батьком, стане для нас всіх невичерпним джерелом та стимулом для боротьби. Саме «Кобзар» ми передавали Юлії Тимошенко, коли вона опинилася за гратами, як політичний в’язень при злочинній владі. Я переконаний, що з цієї війни ми вийдемо переможцями».

Категорично і переконливо прозвучав виступ на мітингу учасника АТО, першого заступника голови обласної парторганізації ВО «Батьтківщина» Олега Кравця. Для нього Тарас Шевченко уособлює справжнього героя України. Олег Анатолійович вважає, що біля пам’ятника Шевченка завжди звучать водночас і найщиріші слова, і найгучніші виклики владі. «Щороку бачу біля Тараса знайомі обличчя. Сюди приходять патріоти, — зазначив він. – На жаль, роками приходили сюди й ті, кому було потрібно «засвітитися», будучи при високих посадах. Ці люди довго не протрималися при владі. Не протрималися й ті, кому ми пообіцяли біля Тараса два роки тому, — скинемо вас. Скинули. Сьогодні ситуація не краща. Нам багато чого обіцяла вже нинішня влада. Що маємо? Зубожіння, зневір’я, і найжахливіше – політв’язнів. Мова, в першу чергу, про нашу національну героїню Надію Савченко, яка, виявляється, єдина в цій країні воює проти російської окупації. Мова й про тих патріотів, що досі знаходяться в українських тюрмах, які виступали в акціях проти Кучми. Що було зроблено для того, щоби їх звільнити?»

Тарас Григорович Шевченко, за визначенням Олега Кравця, ніколи не згладжував кути, він панував нашому слуху і до сьогоднішнього дня його слова є пророчими. На мітингу О.Кравець процитував слова великого Кобзаря, звернувши увагу на їхню актуальність: «Село неначе погоріло, неначе люди подуріли, німі на панщину ідуть. І діточок своїх ведуть!..» Сьогодні нічого не змінюється. Один з яскравих прикладів, — ситуація з голосуванням у Верховній Раді з приводу роботи уряду. З одного боку уряду поставили оцінку «незадовільно», з іншого – дозволили працювати й надалі. Дії нинішньої влади «батьківщинівці» вважають нерозумними, непродуманими та направленими виключно проти українського народу. «Не за те воювали ми на Донбасі», — зазначив один з лідерів миколаївської «Батьківщини».

Тож і сьогодні представники найдемократичнішої сили не бояться сказати, — «в разі, якщо нинішня влада не перетвориться, не стане захищати інтереси українців, ми маємо всі інструменти для її зміни. Революція не завершується. Ми готові до рішучих дій».

DSC_0261DSC_0253DSC_0234DSC_0237DSC_0245DSC_0260DSC_0241