Миколаївські «батьківщинівці» проти перетворення обласного центру на сміттєзвалище

Керівник миколаївського партосередку «Батьківщини» Михайло Соколов виступив с критикою розпорядження Миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича стосовно розміщення сміття зі Львову на полігонах Миколаєва. Таке розпорядження мер видав на прохання львівського колеги.

Як повідомляє прес-служба Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина» згідно розпорядження, передбачається, що Миколаїв прийме тисячі тонн сміття.

«Коли Миколаївська обласна рада та райради приміських районів давали дозволи на розміщення на своїй території сміттєвого звалища (полігону) для Миколаєва, то на передбачалося ставати звалищем всієї України. «Батьківщинівці» вважають, що мер перевищив свої повноваження, прийнявши одноосібне рішення без врахування думки громади. Миколаїв не в змозі утилізувати власні твердоті побутові відходи, не кажучи про завезені з інших регіонів країни», — зазначив Михайло Соколов.

На думку партійця, не продумана й економічна доцільність подібного кроку, — не зрозуміло, навіщо везти сміття за 800 кілометрів. «Батьківщинівці» вимагають скасувати рішення, яке погіршить екологічну ситуацію в місті та області.