Миколаївські «батьківщинівці» виступають за розширення повноважень обласної ради

Фракція ВО «Батьківщина» в Миколаївській обласній раді ініціювала розгляд на 7-ій позачерговій сесії питання «Про управління майном загального користування територіальних громад сіл, селищ, міст Миколаївської області». Необхідність ухвалення рішення викликана тим, що Миколаївська область чи не єдина в Україні, де власністю громади розпоряджається облдержадміністрація, а не представницький орган.

Як повідомляє прес-служба Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина», саме представники прогресивних сил підтримали «батьківщинівців».

«Натомість ті депутати, які звикли виступати «статистами» при облдержадміністрації та мовчки підтримувати дії виконавчої влади ще з часів режиму януковича, виступили проти нашої пропозиції. Таким чином з їхньої згоди була би продовжена практика ручного управління комунальними підприємствами області з боку чиновників облдержадміністрації. Ми ж наполягаємо на своїй позиції, адже вважаємо, що виключно народні обранці мають вирішувати долю підприємств, що належать громаді», — зазначив керівник Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Михайло Соколов.

На думку депутата-«батьківщинівця» Ігоря Івануни, прийняття такого важливого документу обумовлено процесом децентралізації, що відбувається в країні та нагальною необхідністю перерозподілити повноваження між представницькою та місцевою виконавчою владою. Невдале управління комунальними підприємствами з боку облдержадміністрації підтверджує факт, що 4 обласні КП знаходяться в стадії ліквідації. До того ж непрозорість в управлінні – прямий шлях до корупції в системі органів виконавчої влади.