Миколаївські «батьківщинівці» визнали незадовільною роботу Служби автомобільних доріг.

На сесії Миколаївської обласної ради фракція «Батьківщина» розкритикувала роботу Служби автомобільних доріг області за вкрай незадовільний стан магістралей.

Про це повідомляє прес-служба Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина».

Так, очільник фракції Михайло Соколов зазначив, що керівництво Служби не спромоглося добитися додаткового фінансування на ремонт вщент розбитих трас національного значення, натомість лише нарікало на нестачу фінансів. Депутат-«батьківщинивець» Олександр Бондар, який є один з ініціаторів перекриття траси Н-11 «Миколаїв-Дніпропетровськ», відзначив, що громадянська акція триває вже третій тиждень. «Протягом останніх трьох років навіть на поточний ремонт траси не виділено жодної копійки, — зазначив він. – Великовантажівки остаточно розбили дорогу, окремі ділянки якої слід будувати заново або проводити капітальний ремонт. Тому жителі Новобузького та Казанківського районів виставили два блок-пости, ставши таким чином живою перепоною для вантажівок. Якби не такі наші заходи, дороги не стало би взагалі».

Як зазначає Олександр Олександрович, звістка про виділення Кабміном коштів на ремонт Н-11, викликала двояке сприйняття. З одного боку, акція, все ж таки, мала результат. З іншого – ці кошти не врятують дорогу від остаточного знищення. «Загальна сума становить 200 мільйонів, — поясняє він. — Але з них 100 мільйонів йде на Миколаївську область, 100 – на Дніпропетровській області. Можу сказати, що з боку Дніпропетровської області ділянка набагато краща, вона проїзна, з боку Миколаївської – просто жах. Вважаю, що для Дніпропетровщини, можливо, це й забагато грошей, То є чийсь лобізм, або ж Укравтодор поки реально не розібрався в ситуації. Сьогодні найбільш розбиті ділянки дороги – 40 кілометрів в Новобузькому районі та 36 – в Казанківському. Якщо їх не почати ремонтувати терміново, доведеться з нуля будувати абсолютно трасу. Ми ж поки не завершимо свою акцію з блокування проїзду. Вимоги жителів я через депутатський запит передав голові Миколаївської облдержадміністрації Вадиму Мерікову».

Депутати-«батьківщинівці» висунули на сесії принципові пропозиції до керівництва облдержадміністрації, Служби автомобільних доріг з приводу вжиття негайних заходів стосовно ремонту доріг всеукраїнського та місцевого значення.