Українська влада має зробити все для звільнення Надії Савченко, – Юлія Тимошенко

Українська влада має активізувати всі зусилля для визволення Надії Савченко з російської в’язниці.

Про це заявила лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко на сьогоднішньому мітингу на підтримку Надії Савченко, який пройшов на Майдані Незалежності у Києві.

«Сьогодні лідери всіх європейських країн, усіх демократичних держав світу знають про викрадення і незаконне утримування Надії Савченко та роблять усе, щоб вибороти їй свободу. Я  думаю, що українська влада могла би діяти більш жорстко і наполегливо в питанні звільнення нашої Надії», – наголосила Юлія Тимошенко.

За її словами, усі міжнародні переговори мають починатись і закінчуватись з вимоги звільнення цієї мужньої, сильної жінки.

«Більше того, я переконана, що повинні негайно розпочатись окремі спеціальні переговори Президента України з керівництвом Кремля, які будуть присвячені не всім питанням відразу, а винятково питанню звільнення Надії. Мені здається, що протягом двох років незаконного ув’язнення української льотчиці було кілька моментів, коли можна було обміняти її на інших військовополонених. Але цього не було зроблено», – додала лідер партії.

Юлія Тимошенко також наголосила на тому, що «Батьківщина» з першого для ув’язнення робить усе можливе для звільнення Савченко.

«Саме завдяки тому, що ми пройшли всі етапи поряд з нею, Надія Савченко стала членом Парламентської асамблеї Ради Європи. Завдяки цьому сьогодні всі лідери світу, які можуть впливати на прийняття рішень у Кремлі, підключені до переговорів про її звільнення. У нас жодна зустріч на найвищому політичному рівні не проходить без того, щоб не було порушене питання Надії, щоб після того лідери не включались в переговорний процес з Путіним і не примушували його звільнити українку. Ми віримо, що ця робота дасть результат», – наголосила лідер партії.

Нагадаємо, сьогодні Юлія Тимошенко  закликала всіх українців вийти до мітинг-пікет, який пройде 9 березня о 11:00 під стінами російського посольства у Києві.

«Батьківщина» закликає всіх небайдужих людей вийти на мітинг-пікет «Свободу Надії Савченко!» (Free Savchenko!) з вимогою відпустити Надію. Прошу всіх, всіх хто вболіває за нашу героїню Надію, покажіть їй нашу підтримку, нашу волю і наше прагнення добитися її визволення! У Києві пікет розпочнеться 9 березня об 11:00 під стінами російського посольства за адресою: Повітрофлотський проспект, 27. Окрім цього, у кожному місті, містечку, селі, і ми віримо, по всьому світу, у всіх країнах цього дня мають пройти гучні протести на підтримку Надії Савченко, які згуртують всіх українців в один кулак і покажуть нашу незламність і солідарність з Надією!» – йдеться у заяві Юлії Тимошенко.