Винні в спотворенні тарифів повинні нести відповідальність, — Юлія Тимошенко

Необхідно поіменно встановити тих, хто стоїть на чолі спотворення тарифів, та притягнути їх до кримінальної відповідальності.
Про це заявила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко на брифінгу у Верховній Раді.
Вона також повідомила журналістам, що фракція подасть до ГПУ відповідну заяву.
«Ми будемо подавати до Генеральної прокуратури заяву про злочин відносно тих посадових осіб, які спотворили тарифоутворення і які призвели до того, що тарифи – драконівські, завищені, — мають корупційну складову й приховують зловживання в споживанні природного газу українського видобутку», — заявила лідер «Батьківщини».
За її словами, «треба чітко з’ясувати, які прізвища посадових осіб стоять за корупцією при встановленні необґрунтованих тарифів».
Окрім цього, Юлія Тимошенко зазначила, що відповідальність за спотворення тарифів лежить не на НКРЕ, а на «Нафтогазі», «Укргазвидобуванні» та уряді, які подали до НКРЕ «абсолютно спотворену, необ’єктивну інформацію».
«Національна комісія регулювання електроенергетики — це калькулятор. Вони порахували цифри, які дав уряд, НАК «Нафтогаз України» й інші державні монополії. Тому ми вимагаємо з’ясувати, хто надав Комісії спотворену інформацію щодо необґрунтованих тарифів», — пояснила лідер фракції.