Юлія Тимошенко: Безвіз для України – це заслуга нашого народу, а не влади

Надання безвізового режиму для України – це заслуга не влади, а нашого народу.

Так лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко в ефірі телеканалу «ZIK» прокоментувала сьогоднішнє рішення Ради Європейського Союзу, яка затвердила законодавчу пропозицію про скасування короткострокових віз для громадян України.

«Насправді я вітаю Україну з тим, що ми крок за кроком повертаємося до нашого європейського коріння, повертаємося додому! І це –  фундаментальний, стратегічний крок, який ми з вами отримали завдяки відданості українського народу. Але головне зараз – у своєму домі навести лад», – зазначила вона.

Юлія Тимошенко переконана, що надання безвізового режиму – «це заслуга винятково героїчного українського народу, борця з окупацією».

«Жодна влада за всі часи не має до цієї перемоги ніякого відношення. Навпаки, ми мусіли б отримати безвізовий режим як мінімум на рік раніше. Але не отримували його тому, що корупція у вищих ешелонах влади не дозволяла дати нам такий безвізовий режим», – наголосила лідер «Батьківщини».

Політик нагадала, що для отримання безвізу з боку Європи «ставилися вимоги щодо припинення корупції, називалися прізвища», але, на жаль, в Україні до цього не дослухалися.

«І сьогодні українському народові дали безвіз всупереч тому, що чинить корупційна влада», – переконана Юлія Тимошенко.

Вона також висловила жаль з того приводу, що скористатися безвізовим режимом для подорожей до Європи можуть дуже мало українців.

«Український народ доведений до такої межі, що ми увійшли до десяти найбідніших країн світу – це нонсенс для європейської країни! Це означає, що навіть тим вистражданим безвізом, який ми отримали, може скористатися максимум 10-15 % людей в Україні. І це показують соціологічні дослідження», – обурилася лідер «Батьківщини».