Юлія Тимошенко: Рада має розслідувати причетність правоохоронців до корупційних оборудок президента

Юлія Тимошенко вимагає детально розслідувати нові факти корупції найвищого керівництва держави та силових структур на війні, які напередодні були оприлюднені ЗМІ.

Про це лідер «Батьківщини» заявила з трибуни Верховної Ради.

«Із розслідування журналістів стали відомі додаткові дані про те, що керівництво ГПУ і СБУ були повністю втягнуті у махінації, їм платили хабарі і відкати. І  два силові органи – СБУ і ГПУ – були в долі і у справі. Це – шокова інформація. І сьогодні вона замовчується Верховною Радою України», – обурено сказала вона.

За словами Юлії Тимошенко,  парламент має негайно створити тимчасову слідчу комісію, яка встановить усіх причетних до «відкатів і відмивання «чорних» грошей бюджету оборонної галузі – на торгівлі на війні, на крові».

«Багатомільйонні оборудки з постачання неякісних і непридатних для використання запасних частин із країни-агресора контрабандою за завищеними цінами – і це все продавалось нашій армії у 2-4 рази вище, ніж вартість нових деталей. А потім через завод «Ленінська кузня», що належить Порошенку, гроші відмивались і розподілялись між корупційним оточенням президента», – зауважила Голова партії.

Як відомо, проект «Наші гроші з Денисом Бігусом» опублікував фінальний епізод розслідування про махінації із закупівлями в оборонній сфері, в якому стверджується, що українські правоохоронні органи роками покривали махінації групи Жукова-Гладковського, закривали кримінальні справи або «спускали на гальмах» розслідування.

«Податкова, Нацполіція, СБУ, прокуратура, НАБУ… Усі вони починали, але  ховали або спускали розслідування на гальмах. А якщо покопатися в реєстрі судових рішень, то стає зрозумілим інше – ці розслідування  «скисали» не безкоштовно», – йдеться в розслідуванні.