Юлія Тимошенко: Треба припинити шоу навколо громадських активістів та скасувати е-декларування вже сьогодні

Юлія Тимошенко закликала Верховну Раду припинити шоу  навколо е-декларування для громадських активістів, ухвалити закон щодо його скасування, а також скасувати кримінальну відповідальність за неподання е-декларацій до 1 квітня.

Про це лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко наголосила  під час виступу з парламентської трибуни.

«На всіх телеканалах демонструється шоу, як фракції парламенту в єдиному пориві хочуть скасувати електронне декларування для громадських активістів. Усі говорять, що треба скасовувати: президент – наполягає, прем’єр-міністр – наполягає, спікер – наполягає, а лідери фракцій просто рвуть на собі вишиванки! Але це обман. Тому що сьогодні профільний комітет, який мав розглянути законопроекти про скасування е-декларування, зібрався, кворум був, але не з’явився голова комітету!» – обурено заявила вона.

Лідер «Батьківщини» закликала взяти за основу законопроект №6271, який включений до порядку денного, і «приєднатися до нього усім лідерам фракцій, які хочуть скасувати е-декларування, додавши до документу пункт про декриміналізацію начебто порушень за неподання декларацій».

«Треба скасувати е-декларування для громадських діячів. Тоді вся країна, увесь світ побачать, що це не обман, який лідери фракцій та Голова ВРУ декларують з трибун, а реальна справа», -підсумувала Юлія Тимошенко.