Юлія Тимошенко: Треба використовувати унікальність малих міст як капітал для їхнього розвитку

Держава має стимулювати розвиток малих міст, розширюючи їхні можливості для громадян і громад.

Про це Юлія Тимошенко сказала, перебуваючи з робочим візитом у Жовкві, де вона відвідала Історико-архітектурний заповідник і Жовківський замок.

Лідер «Батьківщини» зауважила, що якщо держава фінансувати розвиток малих міст з цікавими історичними пам’ятками, це дасть можливість розвивати туризм, і як наслідок – поповнювати дохідну частину бюджету. Адже у світі  достатньо прикладів, коли міста живуть і квітнуть за рахунок туризму, зауважила політик.

«Розвиток туризму може привести до того, що не держава фінансуватиме місто, а місто саме зможе давати кошти у дохідну частину бюджету. Весь світ бореться за туристів. Якщо держава оцінить скарб і вкладеться, це може віддатися доходами громаді», – сказала Голова партії.

Юлія Тимошенко також зауважила, що перед цим держава повинна вкладати гроші в реконструкцію міст, зокрема історичних пам’яток, у модернізацію інфраструктури і в рекламу, щоб туристи з інших країн знали про те, які скарби насправді є в Україні.