Юлія Тимошенко: Вирішення проблем переселенців, відновлення Донбасу – це початок шляху до миру

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко та представники інститутів громадянського суспільства, які захищають права і свободи внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та інших громадян України, які постраждали внаслідок анексії Криму та окупації частини території Донецької та Луганської областей, підписали Меморандум про співпрацю.

У документі передбачається розробка державної стратегії щодо цих категорій громадян та залучення громадських експертів та поетапна реалізація комплексної державної політики по встановленню миру на Донбасі. Планується також  створення  Міжнародного фонду відновлення та розвитку Донбасу та збільшення обсягу фінансування потреб ВПО у Державному бюджеті України на 2020 рік.

«Дорога до миру і відновлення територіальної цінності та нормального життя в Україні повинна розпочатись з того, щоб інакше оцінити проблеми, з якими жили переселенці, і головне – їх вирішити. Ми знаємо ці проблеми і наша команда в новому парламенті буде по-новому будувати політику щодо ВПО», – заявила сьогодні під час зустрічі Голова партії.

За її словами, зі зміною влади в України відкривається нове вікно можливостей, зокрема і щодо врегулювання проблем  вимушених переселенців.

«Неприпустиме агресивне ставлення до людей, неувага, відстороненість від проблем. Нова влада повинна зовсім по-іншому на це подивитись», – вважає лідер «Батьківщини».

Юлія Тимошенко наголосила, що мета зустрічі  – домовитись про те, як в новому парламенті пришвидшити розгляд законопроектів, спрямованих на захист прав і інтересів переселенців.

«Ми спробуємо як команда це зробити», – додала Юлія Тимошенко.