Юлія Тимошенко: Якщо не зміниться хибна політика уряду, перезавантаження парламенту неминуче

Правляча коаліція у Верховній Раді припинила своє існування з 18 лютого 2016 року, коли в її складі залишилися тільки дві фракції – «Народний Фронт» та БПП.

З того часу минуло більше 30 днів, відведених Конституції на формування нової коаліції. Вже другий тиждень поспіль парламент є нелегітимним. Корупційна більшість у ВР не хоче оголошувати про відставку Уряду, а міністри, в свою чергу, не збираються самостійно залишати теплі та зручні крісла.

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, виступаючи в прямому ефірі телеканалу «112 Україна», наголосила, що фракція готова стати учасником нової коаліції за умови виконання 5 принципів, спрямованих на покращення життя людей і умов ведення бізнесу. «Батьківщина» докладає всіх зусиль, щоб спробувати зсередини коаліції змінити курс, який проводиться в країні, поміняти ставлення до соціально-економічної політики, відродити правильний розвиток держави. Це, зокрема, ухвалення низки законопроектів, поданих до парламенту «Батьківщиною», які дозволять покращити умови для бізнесу та аграріїв, знизити тарифи, провести індексацію зарплат та пенсій та вирішити інші нагальні проблеми для людей. Наприклад, уже в п’ятницю ухвалено закон про підтримку сімейних фермерів.

На жаль, за словами Юлії Тимошенко, наразі в парламенті лише 50-60 депутатів хочуть реальних змін та реформ, а інші виступають збереження старої системи. В таких умовах єдиним виходом буде перезавантаження парламенту шляхом проведення дострокових виборів.

Одночасно із парламентською кризою триває протистояння між президентом та прем’єром. Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко зазначає, що Україна – єдина в світі країна, яка має не одного керівника виконавчої влади, а двох: президента та прем’єра, які отримали практично рівні повноваження. Це розколює країну. Змінити ситуацію може прийняття нової Конституції.