Заява Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» щодо подій 6-7 грудня у Вінниці

Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» занепокоєне подіями 6-7 грудня у Вінниці, які вилилися у сутички між громадянами та правоохоронцями і загрожують подальшим розхитуванням ситуації у місті.

«Батьківщина» обурена намаганням усунути з посади голови Вінницької обласної ради одного з лідерів місцевого Євромайдану Сергія Свитка і вважає це спробою реваншу колишніх «регіоналів». Ми збентежені тим, що останнім часом у багатьох регіонах країни частішають спроби усунути з влади активістів Революції Гідності і повернути на посади людей з команди Януковича.

«Батьківщина» занепокоєна тим, що на сесію Вінницької обласної ради 6 грудня були незаконно не допущені представники громадськості. Ми також вкрай стурбовані невиправданим застосуванням сили під час подій біля будівлі обласної ради.

У зв’язку з цим «Батьківщина» закликає всіх учасників конфлікту якнайшвидше знайти рішення, що знімуть напругу на Вінниччині.

Ми звертаємося до всіх партій, громадських активістів, що пліч-о-пліч стояли на Майданах під час Революції Гідності, з проханням про єдність. Це потрібно, щоб не допустити реваншу команди Януковича і п’ятої колони Кремля.

Ми також закликаємо всі партії парламентської коаліції докласти всіх зусиль для консолідації реформаторських, патріотичних сил у місцевих радах по всій країні.

Бережімо єдність, загартовану Майданом! Слава Україні!